Op reis naar de slapende vulkanen (9)

9de dag Zaterdag 29 juni Aubigny en Sens

De verantwoordelijke van de chalet was van zijn woord. Stipt kwart voor negen kwam hij aangereden voor de afrekening en het teruggeven van de waarborg. Alles verliep correct en in een mum van tijd.

Mistbanken, miezerig weer, in triestig om zo de terugreis aan te vatten. Van het ogenblik dat we uit de bergen van Mont-Dore geraakten, trok de mist geleidelijk op. Maar op de autosnelweg naar Bourges begon het plots hard te regenen. Het verkeer vertraagde en het was ongeveer middag toen we eindelijk de afrit Bourges bereikten.

   

Via de ringbaan ging het richting Aubigny waar we een verzorgd middagmaal geserveerd krijgen. Nadien maakten we nog even tijd om het lokaal kasteel te bezichtigen dat vroeger eigendom was van de Schotse familie der Stuarts. Het stadje onderhoudt trouwens nog altijd nauwe contacten met Schotland. Rond 17.00 uur kwamen we toe in Sens waar we een hotelkamer hadden gereserveerd.

   
   
   

Mooie en propere stad, veel oude huizen waarvan de oude gevel bewaard is. Vooral prachtig gerestaureerde kathedraal Saint-Etienne die dateert van de 12de eeuw. De schitterende gevel van de kerk is ondertussen in zijn oorspronkelijke glorie en kleur hersteld. Spijtig van het beeldhouwwerk dat ook hier te lijden had van de revolutionaire sans-culottes die systematisch de beelden onthoofd hebben.  Achter de kathedraal bevindt zich ook een prachtige en goed onderhouden tuin. Eetgelegenheden waren er niet zoveel in Sens. In een straatje rond de kathedraal vonden we een gezellig klein Italiaans restaurantje met vriendelijke uitbaters. De volgende morgen reden we in Senlis de snelweg richting Lille op.

Einde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>